
Soymak için girdikleri işhanında yangın çıkardılar
Bursa'da soymak için girdikleri işhanında ısınmak için ateş yakan üç hırsız, binada yangın çıkardı. Üç iş yeri yanarken, zanlılar iki saat sonra başka bir işyerine girmek isterken yakalandı.
Bursa'nın Osmangazi İlçesi Reyhan Mahallesi Yeni Sokak'ta meydana gelen olayda 40 ayrı hırsızlıktan kaydı bulunan Ö.Ç. (25), 14 hırsızlık kaydı bulunan kardeşi U.Ç.(23) ve arkadaşları İ.Ç (23), hırsızlık yapmak için kağıt ve tekstilcilerin faaliyet gösterdiği işhanına girdi.
Burada yanlarında getirdikleri levyeler ile kapıları açan üç hırsız, dükkanlardaki eşyaları dışarıya çıkarmaya başladı. Ancak kar yağışı ve soğuk nedeniyle üşüyen hırsızlar, yanlarındaki tinerle binanın girişinde ateş yakınca olanlar oldu.
Tiner ile yakılan ateş bir anda dükkanlara sıçrarken, alevler de ahşap binayı tamamen sardı. Yangında üç iş yeri kül olurken, yaklaşık 3 milyon liralık madde hasar meydana geldi. Polis eşkalini belirlediği hırsızları iki saat sonra 4 kilometre uzaklıkta başka bir işyerine girmek isterken gözaltına aldı. Sanıklar, "Hırsızlık ve işyeri kundaklamak" suçundan adliyeye gönderilecek.