Güvencem – Bursa Ev İş Yeri Alarm Sistemleri

Bize Ulaşın 0224 271 43 43
Guvencem [Converted]-01

İhtiyacınız Olan Sistem
Güvencem ile Sizinle

Geniş çaplı güvenlik çözümleriyle
ihtiyacınız olana yakındasınız.

Genel Güvenlik Sistemleri

Genel Güvenlik Sistemleri Ekipmanları ve Kullanım Alanları

İşletmelerin, kurumların ve evlerin güvenliği, günümüzde giderek daha önemli hale gelmektedir. Güvenlik standartlarını en üst seviyeye çıkarmak için modern teknolojinin sunduğu çeşitli sistemlerin kullanılması önemlidir.

Bu sistemler arasında; yangın algılama sistemleri, yangın algılama ve söndürme sistemleri, access control (geçiş kontrol) yazılım ve donanımları, PDKS (personel devam takip) yazılım ve donanımları, turnike geçiş sistemleri, bariyer geçiş sistemleri, HGS araç geçiş kontrol sistemleri ve plaka tanıma araç geçiş kontrol sistemleri yer almaktadır.

Bu sistemler güvenlik standartlarını en üst seviyeye çıkarmak, ihtiyacınız olan geçiş kontrol sistemine sahip olmak için kullanılması gereken sistemlerdir.  Her kurumun veya evin ihtiyacının farklı olduğunu göz önünde bulundurursak; hangi sistemleri kullanmanız gerektiğine karar vermek için bir uzmanımızla görüşmeye bekleriz.

Yangın Algılama Sistemleri

Daha Fazla Oku

Yangın Algılama ve Söndürme Sistemleri

Daha Fazla Oku

Access Control (Geçiş Kontrol) Yazılım ve Donanımları

Daha Fazla Oku

PDKS (Personel Devam Takip) Yazılım ve Donanımları

Daha Fazla Oku

X-Ray Cihazları

Daha Fazla Oku

Turnike Geçiş Sistemleri

Daha Fazla Oku

Bariyer Geçiş Sistemleri

Daha Fazla Oku

HGS Araç Geçiş Kontrol Sistemleri

Daha Fazla Oku

Plaka Tanıma Araç Geçiş Kontrol Sistemleri

Daha Fazla Oku

Yangın algılama sistemleri, çeşitli sensörler aracılığıyla yangının başlangıcını hızla tespit ederek müdahale imkanı sağlar. Daha önceden belirlenmiş bina kaçış ve tahliye senaryolarına istinaden, binanın elektriği ve asansörlerin kullanımını pasife alır, varsa bazı geçiş bölgelerindeki kilit mekanimazlarını otomasyona bağlı olarak serbest bırakır. Böylece yangının büyümeden önlendiği ve binanın hızlıca tahliye edildiği ortam oluşur. 

Yangın algılama sistemlerinde duman algılama, ısı algılama, alev algılama ve gaz algılama sensörleri vardır. 

  • Duman Algılama: Duman dedektörleri, ortamdaki duman artışını algılayarak yangını tespit eder.
  • Isı Algılama: Isı sensörleri, ortamdaki ani ısı değişimlerini tespit eder.
  • Alev Algılama: Alev dedektörleri, ortamdaki alevi algılayarak yangını tespit eder.
  • Gaz Algılama: Sızan gazı, herhangi bir patlamaya dönüşmeden dolayısı ile yangın oluşmadan tespit eder. 
  • Karbonmonoksit Algılama: Özellikle otopark alanlarında birikebilecek karbonmonoksit gazının tespiti için çok önemli tespit detektörleridir.

 

Yangın algılama sistemlerinin önemi, her yıl yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen ofislerin, evlerin ve diğer mekanların istatistiksel verilerinde açıkça görülmektedir. Bu nedenle, bu güvenlik önlemlerine yatırım yapmak, mülklerinizi korumanın ve can güvenliğini sağlamanın temel bir adımıdır.

Yangın Algılama Sistemleri, yangının tespit edilmesinde kilit rol oynarken; yangın söndürme sistemleri de yangının büyümemesi ve yangına zamanında müdahale için çok önemlidir.

Yangın söndürme sistemleri ; su, köpük veya kimyasal köpük içeren boru tesisatlarından oluşabildiği gibi, özel mekanlar için kimyasal gazlı söndürme alt yapısı ile de kurulabilir.  Olası yangın durumunda bu sistemler devreye girerek yangının oluştuğu alanda söndürme işlemi otomatik ya da manuel olarak başlatılır. 

Güvenliğinizi sağlamak için kullanabileceğiniz bazı yangın söndürme sistemleri şunlardır:

  • Su ya da Kimyasal Köpük Sistemleri: Su ya da kimyasal köpük sistemleri, yangını su ya da köpük kullanarak söndürmek için tasarlanmış sistemlerdir. Kimyasal köpük sistemi; yangının oksijenle temasını engelleyerek alevi söndürmeye dayalıdır. Yanıcı sıvı yangınlarına karşı etkilidir. Kullanım alanları olarak petrol rafinerileri, uçak ve helikopter hangarları, tersaneler, yakıt dolum ve depolama tesisleri gösterilebilir. Basınçlı su spring sistemleri ise genelde geniş çalışma alanlarında, ofis ortamlarında tercih edilmektedir. 
  • Gaz Bazlı Sistemler: Gaz bazlı sistemler, elektrik pano odaları, sistem odaları, data merkezleri, arşivler gibi hassas ekipmanların olduğu yerlerde yaygın olarak kullanılır. Gazlar, yangını kimyasal tepkime ile baskılayarak söndürmek için kullanılır ve genellikle florokarbon ve inert gazlar içerir. Bu sistemler yangını söndürürken çevresel hasarı minimize etmeye odaklanır.

Access Control Sistemleri, işletmelerin fiziksel güvenliğini sağlamak için kullanılan ve geçiş kontrol sistemleri olarak da anılan sistemlerdir. Bu sistemler; birçok işletmede kişilerin belirli yerlere giriş çıkışlarını kontrol etmek, yetkisi olmayan kişilerin girişini engellemek, yetkisi olan kişilerin ise giriş-çıkış saatlerini raporlayarak işletmede yüksek derecede güvenliği sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

         Kullanılan geçiş kontrol sistemleri şunlardır: 

  • Kartlı Geçiş Kontrol Sistemleri: Kartlı geçiş kontrol sistemleri işyerleri, apartmanlar, asansörler ve otoparklar gibi birçok yerde kullanılabilir. İşyerlerinde çalışanların, ziyaretçilerin; otoparklarda ise araçların giriş çıkış saatlerini kayıt altına almak için kullanılır. Kişilere kartlar verilir ve belirli bölgelere erişim bu kartlar ile sağlanır. Kartların kaybolması veya çalınması durumunda, kartların iptal edilmesi ve yenilerinin verilmesi kolaydır. 
  • Şifreli Geçiş Kontrol Sistemleri: Şifreli geçiş kontrol sistemleri güvenliği arttırmak ve belirli bölgelere erişimi sağlamak için kullanılan bir başka güvenlik yöntemidir. Bu sistemde; belirli bölgelere giriş için şifreler sadece yetkili kişilere verilir; doğru şifreyi giren kişilerin girişi sağlanır. 
  • Parmak izli Geçiş Kontrol Sistemleri: Parmak izli geçiş kontrol sistemi, sadece yetkisi olan kişilerin, parmak izini okutarak ilgili bölgelere giriş sağladığı yüksek güvenlik sağlayan geçiş sistemlerindendir. Parmak izleri her kişide farklı olduğu için, en güvenilir yöntemlerden biridir. Kartın yetkisiz kişilerin eline geçmesi ya da şifrenin deşifre olması gibi olumsuz durumların önüne geçer. 
  • Yüz Tanıma Geçiş Kontrol Sistemleri: Yüz tanıma geçiş kontrol sistemleri, kişilerin yüzlerini okuyarak sadece yetkili kişilerin ilgili bölgeye girişini sağlar.  Parmak izli sistemler gibi güvenlik derecesi yüksek sistemlerdir. 
  • Biyometrik Avuç İçi Geçiş Kontrol Sistemleri: Biyometrik avuç içi geçiş kontrol sistemleri; kişilerin avuç içlerini okutarak ilgili bölgeye giriş sağladığı yüksek güvenlikli bir sistemdir. Parmak izi, yüz tanıma gibi; avuç içi de kişiye özel olduğu için yüksek güvenlik gerektiren alanlara girişte uygulanması doğrudur.
  • İris Tanıma Geçiş Kontrol Sistemleri: İris tanıma geçiş kontrol sistemleri, kişilerin gözlerinin irislerini okuyarak yetkili kişilerin geçiş yapmasını sağlar. Genellikle önemli data merkezlerinde, müzelerin değeri yüksek alanlarına girişlerde, önemli arşivlere girişlerde uygulanır.

Personel Devam Kontrol Sisteminin açılımı olan PDKS, işyerlerinde personelin işe devamlılığını kontrol etmek için kullanılan sistemdir. PDKS yazılım ve donanımları, personel yönetimini daha pratik ve etkili hale getirmede günümüz iş dünyasında önemli rol oynar. 

PDKS yazılımları, personel devam takibini otomatikleştirir, zaman tasarrufu sağlar. İşletmelerde çalışanların işe giriş çıkış saatlerinin, fazla veya eksik mesai gibi aylık puantajlarının hesaplandığı otomasyon sistemleri, Personel Devam Kontrol Sistemi çatısı altındadır. Bu sistemler ile manuel girişe ya da komuta ihtiyaç olmadan personelin devamlılığını takip edebilir, ay sonunda hangi çalışanın ne kadar maaş hak ettiğinden, kaç gün işe geç geldiğine veya izin aldığına kadar birçok bilgiye sahip olursunuz.

PDKS donanımları; kartlı geçiş sistemleri, yüz tanıma teknolojileri ve parmak izi tanıma sistemleri gibi ileri düzey özelliklere sahiptir. Personelin işe giriş çıkışını takip etmede veya işyeri içerisinde belirli bölgelere giriş çıkışlarda işletmenize uygun herhangi bir sistemi kullanmanız mümkündür. Bu sayede, sadece personelin işe devamının takibini değil, aynı zamanda kurumunuzun fiziksel güvenliğini de arttırabilirsiniz.

Üstün hassasiyet, kalite ve güvenilir performans için Güvencem X ray geçiş sistemlerine sahip olun.

X Ray geçiş sistemleri genel anlamda yüksek güvenlik gerektiren noktalarda hızlı geçişin sağlanması için tarama sağlar. Temel olarak bavul veya çantada bulunan yasaklı maddenin tespit edilmesi için kullanılan görüntüleme sistemi olarak adlandırılır.

Güvencem, sizin güvenliğinizi her anlamda düşünüyor. Güvenlik teknolojisindeki son gelişmeleri takip ederek, sizlere üst düzey çözümler sunuyoruz.

Güvencem’in sunduğu X-ray cihazları, bagajları detaylı bir şekilde tarayarak potansiyel tehditleri tespit etmekte oldukça etkili olup; havaalanları, gümrük noktaları,AVM’ler ve kamu kurumları  gibi yüksek güvenlik gerektiren alanlarda kullanılır. Yüksek hassasiyetle tasarlanmış özel ürünlerimiz ile, çeşitli boyutlardaki paketleri, bagajları anında tarayarak içerikleri detaylı bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Potansiyel tehditleri zamanında tespit etmenin önemini biliyor ve kaliteli hizmet sunmayı ilke ediniyoruz.

Güvencem’de aynı zamanda metal kapı dedektörleri de bulunmaktadır. Yüksek algılama özelliği ve geniş kullanım alanlarına uygun çeşitlilikte tasarlanmış metal kapı dedektörlerimiz ile güvenliğinizi bir üst seviyeye çıkarın.  Ayarlanabilir hassasiyeti sayesinde en ufak metalden, kesici aletler, silahlar gibi yoğun metallere kadar tüm metalleri doğru tespit etmek hem zaman hem hızdan tasarruf sağlar.  Kalabalık yaşam ya da çalışma alanlarının tamamında kullanım alanı olan bu cihazlar; yüksek performans ile güvenliğinizi sağlar.

Sizlere, ihtiyaçlarınıza özel güvenlik çözümleri sunmak için uzman ekiplerimiz hazırdır. Güvenliğinizi en üst seviyeye çıkarmak, sizlere özel güvenlik sistemlerini öğrenmek için ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Turnike geçiş sistemleri, günümüz Access kontrol sistemlerinin en önemli gereksinimlerinden biridir. Herhangi bir binaya veya alana girişleri düzenlemek ve sınırlandırmak için kullanılan turnikelerin iç veya dış alana uygun modelleri mevcuttur. 

Farklı ihtiyaçlara yönelik ve kullanım alanlarına göre değişkenlik gösteren bazı turnike modelleri şunlardır:

  • Bel Tipi Turnike: Bel tipi turnikeler, dar alanlarda etkili bir geçiş kontrolü sağlar. Dayanıklı malzemelerden üretilir, uzun ömürlüdür ve düşük bakım maliyeti sunar. Bel tipi turnikeler kartlı geçiş sistemine entegre edilebilir ve işyerinizin güvenliğini sağlamak için şık bir çözümdür. Yoğun personel hareketliliği olan işletmelerde ve ofis binalarında bel tipi turnikeler sıklıkla kullanılır.
  • Boy Tipi Turnike: Boy tipi turnikeler, geniş geçiş noktalarında etkili bir güvenlik çözümüdür. Kart okuma sistemi, parmak izi tanıma ve yüz tanıma gibi sistemlerle entegre edilebilen bu turnike tipi, güvenilir bir geçiş sistemidir. Cezaevlerinde, adliyelerde, stadyumlarda kullanılan çoğu turnike boy tipi turnikedir.
  • Camlı Turnike: Modern ve şık tasarımıyla dikkat çeken camlı turnikeler işyerinizin güvenliğini sağlamak için estetik bir çözüm sunar.  Lüks oteller, şirket merkezleri ve alışveriş merkezleri gibi yerlerde tercih edilen turnike modeli olan camlı turnike; hem iç hem dış mekana uygundur. Kartlı geçiş sistemine entegre edilebilir.
  • VIP & Engelli Turnike: VIP ve engelli turnikeler, özel ihtiyaçlara yönelik çözümler sunarak işyerinizin erişimini daha esnek hale getirir. VIP turnikeler; özel etkinliklerde, lüks otellerde ve önemli giriş noktalarında kullanılmak için tasarlanmış; engelli turnikeler ise özellikle tekerlekli sandalye geçişleri için tasarlanmış aynı zamanda, bebek arabası, manuel yük arabaları gibi araçların  geçişlerine de uygun sistemlerdir. VIP turnikelerde, firma logosu veya istenilen görsel turnike üzerine işlenebilir. VIP turnikeler estetik görünümü ve özellikleri ile işyerinizin prestijini arttırırken; engelli turnikeler işyerinize engelli dostu bir giriş çözümü sunar.

Bariyer geçiş sistemleri, işletmelerin güvenlik stratejilerine önemli bir katkı sağlar ve kontrolsüz erişimi engellemek için kullanılır. Güvenlik standartlarını artırmak için kritik bir öneme sahip olan bariyer geçiş sistemleri, işyerinizin veya konutunuzun özel ihtiyacına uygun olarak etkili güvenlik çözümleri sunar. 

Her bir bariyer geçiş sistemi belirli bir kullanım alanına yönelik olup, işletmenin veya evinizin fiziksel yapısı göz önüne alınarak doğru sistemin seçilmesi önemlidir. Bazı bariyer sistemleri şu şekildedir:

  • Kollu Otopark Bariyeri: Kollu otopark bariyerleri site girişleri, alışveriş merkezleri, oteller, ofis binaları gibi yerlerde otopark giriş çıkışlarında kullanılan bariyerdir. Kartlı geçiş sistemi veya uzaktan kumanda ile entegre edilebilir. Sadece yetkilendirilmiş araçların geçişine izin vermek, güvenliği sağlamak ve ilgili yerdeki araç trafiğini düzenlemek için kullanılacak ideal bir engelleyicidir.
  • Hızlı Otoban Bariyeri: Hızlı otoban bariyerleri, otobanlar, havalimanları ve diğer hızlı geçiş gerektiren yerlerde kullanılan; araç trafiğini hızlı ve güvenli bir şekilde kontrol etmek amacıyla sıklıkla tercih edilen bariyer sistemidir. Etkili bir şekilde çalışan bu güvenlik sistemi; hızlı açıp kapanma özelliği ile hızlı ve güvenli bir geçiş sağlar.
  • Hidrolik Mantar Bariyer: Hidrolik mantar bariyerler; genellikle özel mülklerin giriş noktalarında, özel sitelerde, endüstriyel tesislerde ve kamu binaları gibi özel alanlara sınırlı erişimi kontrol etmek için tercih edilen; uzaktan kumandalar veya kartlı geçiş sistemleriyle entegre edilebilen bariyer sistemidir. Dayanıklı yapısı ile yüksek güvenlik seviyesi sayesinde dış tehditler için tercih edilen en önemli engelleyicilerdendir. 
  • Hidrolik Road Blocker: Hidrolik road blockerlar, havaalanları, büyükelçilikler, askeri üsler ve benzeri kritik altyapıların, devlet binalarının girişlerinde kullanılan geçiş engelleyici bir sistemdir. Yüksek darbe dayanıklılığı ve hızlı yükselip alçalma özellikleri ile araç giriş çıkışını kontrol altında tutmak ve güvenliği sağlamak için kullanılan etkili bir sistemdir. Çeşitli şağlamlık testleri ile sertifikalandırılmış ayrı sınıfları mevcuttur. Güvenlik ihtiyacına göre tercih edilir. Bir çok ek tarama sistemi ile de otomasyonel mana da yüksek güvenlik alanları oluşturulabilir.
  • Ücretli Otopark Sistem ve Yazılımı: Ücretli otopark sistemleri, genellikle havalimanları, alışveriş merkezleri, açık kapalı özel otopark alanlarında düzenli yönetim sağlayan araç geçiş kontrol sistemleridir. Otomatik bilet kioskları ve ya plaka tanıma sistemleri ile entegre edilebilir, araç giriş ve çıkışlarını düzenleyerek ücretlendirme işlemlerini otomatik hale getirir.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), özellikle otoyol gişeleri, köprüler ve tüneller gibi yerlerde araç geçişini yavaşlatmadan kontrol sağlar, trafik akışını düzenleyerek yoğunluğu engellemek ve güvenliği artırmak için yaygın olarak kullanılan bir teknolojidir.  İşletme ve otoyol yönetimleri için mükemmel bir çözüm olan HGS, sürücülerin beklemeksizin hızlı ve kontrollü geçiş yapmasını sağlar. Arka planda ücretli geçiş yazılımları ile entegre edilebilir. Sürücüler HGS sistemleri çift kontrollü uygulamalar şeklinde plaka tanıma sistemleri ile de entegre edilebilir.

Plaka tanıma araç geçiş kontrol sistemleri aklınıza gelebilecek tüm araç geçiş noktalarında uygulanabilir, güvenliğin ön planda tutulduğu tüm alanlarda, ücretli ücretsiz geçiş güzergahlarında kullanılır. Otomatik bariyer kontrolü, otomatik kapı açma sistemleri ve güvenlik kameraları ile entegre edilen bu sistemler; güvenliği artırmak, park alanlarını kontrol altında tutmak için kullanılır. Yazılım yetenekleri sayesinde aranan plakaların tespitinde önemli rol oynar.

Güvencem'e

neden

güvenmelisin?

7/24 hızlı destek ve uzman ekiplerimiz ile Güvencem her zaman yanınızda. Güvenilir olmasıyla fark yaratan Güvencem, Güvenceniz Olsun!

20 yılı aşkın tecrübe ve uzman ekip

Gelişmiş elektronik sistem çözümleri

7/24 destek

Acil yardım yönlendirmesi

Son teknoloji kaliteli ürün

Türk Lirası üzerinden gerçek fiyatlar

BİZE ULAŞIN

TEKLİF TALEP FORMU

Size tekliflerimiz için bizimle iletişime geçin ücretsiz projelendirme hizmetimiz ile size en uygun ve avantajlı sistemimizi sunalım.

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İletişim bilgileriniz 3. taraflar ile paylaşılmamakta, reklam amacıyla kullanılmamaktadır. *
Neresi için teklif almak isityorusunuz?
Onay kutusu (kopya) (kopya)
Onay kutusu (kopya)

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.